Descripció
Aquest és un dels projectes que pensem que té una millor acollida per part de l’alumnat, i que es va iniciar ja fa dos anys, tenint la intenció de repetir aquest any.
Volem, per tant, seguir realitzant una programació d’activitats/tallers/xerrades relacionades amb la ciència i la tecnologia amb els següents objectius:
- Desvetllar la curiositat de l’alumne i la motivació per la Ciència i la TecnologiaRealitzar un acompanyament extraescolar als alumnes en matèries de Ciència i
- Tecnologia pels treballs de recerca, els projectes de centre (perquè sigui la persona que gestioni la impressora 3D), tallers d’innovació, xerrades d’interès…
- Coordinar entre l’alumnat activitats de competència científica i tecnològica (STEM)
Aquestes activitats es podrien programar dintre d’un programa de ScienceLAB on
es treballin activitats d’experimentació, observació, deducció, comprovació… i un
altre programa de TecnoLAB on els tallers siguin per treballar llenguatges de
programació, disseny i impressió 3D, fomentar la cultura maker…
On, quan i a qui va dirigit
Aquests tallers es fan al mateix centre en horari extraescolar, preferiblement de 17h a 19h, tant per a primària com a secundària i batxillerat, i serien de dues hores de durada cada taller.
El nombre total de tallers serà d’uns vint en total, i cada taller estarà dirigit a una franja d’edat que tingui nivells d’atenció i aprenentatge similars. Així per exemple, podríem tenir un taller sobre “El món microscòpic” per nens de 1er, 2on i 3er, adaptat a les seves edats, i el mateix taller per nens de 4rt, 5è i 6è, adaptats a les seves.
Els tallers es programaran durant tres mesos a partir de gener, en dates encara per determinar.
Recursos necessaris
A més del material que es pugui necessitar per a la realització dels tallers, caldrà comptar amb un monitor responsable de coordinar i programar les activitats i fer l’acompanyament als alumnes.
Destinarem un pressupost aproximat d’uns 2.000 € , que adaptarem segons els tallers que finalment puguin fer-se.
Com ho valorarem
Es valorarà l’èxit de la proposta d’acord amb els alumnes inscrits a cada taller proposat.
A més, el monitor passarà un qüestionari de satisfacció a cada participant , un cop finalitzat el taller, que s’analitzarà i completarà la valoració.